Companii

AdePlast încheie anul cu afaceri de 56 mil. euro

AdePlast încheie anul cu afaceri de 56 mil. euro

Autor: Andreea Neferu

18.12.2013, 00:05 232
ProducÂtorul de materiale de con­strucţii AdePlast, controlat de omul de afaceri Marcel Bărbuţ, esti­mea­ză că va încheia anul 2013 cu afa­ceri de circa 56 de milioane de euro, în creş­tere cu peste 33% faţă de anul anterior.
 
Pe de altă parte, profitul net al com­paniei se va ridica anul acesta la 2,2 mi­l. euro, în scădere cu o treime faţă de 2012, potrivit calculelor ZF.
 
„Pentru AdePlast 2013 a fost cel mai dinamic an, am reuşit să creştem pe fiecare divizie (...). Chiar dacă pro­fi­tul net va înregistra o scădere, acest fapt este influenţat de amorti­ză­rile cu noile investiţii, perioada de training a noilor angajaţi pentru cele 4 fabrici puse în funcţiune în acest an şi creş­te­rea dobânzilor bancare“, a spus Bărbuţ.
 
AdePlast, care produce mortare, vop­sea şi polistiren, a inaugurat anul acesta patru fabrici noi pe platformele in­dustriale pe care le deţine la Oradea, Ploieşti şi Roman, în urma unor in­ves­tiţii totale de 22 de milioane de euro, finanţate din credite. Compania are în total nouă fabrici în cele trei localităţi, dar are în plan să continue in­ves­tiţiile în noi unităţi de pro­duc­ţie, chiar dacă încercarea de a lista com­pania la bursă pentru a obţine banii necesari con­struc­ţiei unei fabrici de vată ba­za­l­tică a eşuat recent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO