Companii

ADM Farm a intrat în insolvenţă împinsă de discounturile ridicate şi presiunea creditorilor

ADM Farm a intrat în insolvenţă împinsă de...

Autor: Ioana David

29.01.2015, 00:06 1494
Intrarea în insolvenţă a distribui­to­rului de medicamente ADM Farm, unul dintre marii jucători din industria de profil, a fost cauzată de o politică de creştere puternică în care compania nu şi-a gestionat „eficient” riscurile, acordând discounturi mari şi având termene de plată flexibile.
 
„ADM Farm, care şi-a propus o creştere şi ţintea locul 5 în piaţa distribuţiei de produse farmaceutice, a devenit unul dintre cei mai flexibili distribuitori, cu discounturile cele mai ridicate şi termene de plată flexibile, înţelegă­toare cu clienţii în acordarea de reeşalonări. Însă în momentul în care termenele de plată au început să în­regis­treze o scădere, corelată cu presi­unea producătorilor de reducere a acestora, societatea nu a avut o politică efici­entă de credit control şi a con­tinuat o strategie de toleranţă excesivă faţă de clienţi”, spune Adrian Lotrean, asociat al CITR Filiala Bucureşti, administrator judiciar al companiei.
 
În decembrie 2014, ADM Farm, o afacere antreprenorială românească, a intrat în insolvenţă la propria cerere, iar administrator judiciar a fost desemnat CITR. Adrian Lotrean precizează că acum se realizează analiza activităţii ADM pentru stabili­rea cauzelor, iar informaţiile prezen­tate sunt preliminare şi vor fi com­pleta­te, iar apoi comunicate furnizorilor.
 
Intrarea în insolvenţă a avut loc după ce compania a încercat să evite această procedură printr-un concordat preventiv, prin care dorea să negocieze cu creditorii un plan de redresare. „Principalii creditori ai societăţii sunt furnizorii de produse farmaceutice care au creditat societatea pe perioada ante­rioară deschiderii procedurii de insolvenţă. Creditorii bancari în acest caz au o expunere relativ redusă faţă de valoarea totală a datoriilor socie­tăţii. Există datorii şi faţă de bugetul de stat, dar valoarea acestora este redusă comparativ cu datoriile faţă de furnizorii societăţii”, a mai spus Adrian Lotrean.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO