Companii

ADM Farm încearcă varianta concordatului preventiv pentru a evita insolvenţa

ADM Farm încearcă varianta concordatului preventiv...

Autor: Ioana David

28.10.2014, 00:05 686
Distribuitorul de medicamente ADM Farm, cu o cifră de afaceri de aproape 160 mil. euro, a solicitat intrarea în procedura de concordat preventiv, ce are drept scop redresarea companiei în baza unui plan convenit cu creditorii. Concordatul preventiv este puţin utilizat în România de companiile care se confruntă cu probleme financiare, însă este o alternativă pentru evitarea insolvenţei.
 
„Piaţa în care operăm este într-o continuă schimbare, iar una din problemele cu care se poate confrunta chiar şi o firmă profitabilă este cea a deficitului de cash-flow. Pentru a face faţă (…) acestei provocări şi pentru a preveni situaţiile de criză cu impact semnificativ asupra performanţelor companiei, am ales să revitalizăm activitatea firmei apelând la o procedură flexibilă şi eficientă pentru toate părţile implicate (…)“, a spus Adrian Samson, director general ADM Farm.
 
Concordatul preventiv este o procedură care se desfăşoară în afara instanţei şi care presupune o înţelegere între debitor şi majoritatea creditorilor, prin care compania propune un plan de redresare a afacerii sale, creditorii îl acceptă şi sunt plătiţi în funcţie de o ofertă de concordat în termen de doi ani. Oferta de concordat cuprinde măsuri de restructurare, modalităţi de refinanţare, termenul limită de acoperire a datoriilor. Printre avantajele concordatului se numără perioadă de redresare scurtă, în condiţiile în care termenul pentru plata creanţelor este de 24 de luni (care se poate prelungi cu maximum 12 luni). Pentru a fi aprobat de creditori, concordatul preventiv trebuie să fie votat de creditorii care reprezintă cel puţin 75% din valoarea creanţelor acceptate şi necontestate.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO