Companii

Adrem Invest ia o firmă elveţiană pentru brandul de ţară

Adrem Invest ia o firmă elveţiană pentru brandul de ţară

Corneliu Bodea

Autor: Roxana Petrescu

19.10.2012, 00:07 1152

Adrem Invest, o firmă specializată în aplicaţii industriale pusă pe picioare la începutul anilor '90 de doi fraţi din Bucureşti, Corneliu şi Adrian Bodea, face un pas destul de rar întâlnit pentru o companie locală, cumpărând o firmă elveţiană din acelaşi domeniu de activitate.

Dacă de obicei antreprenorii români caută salvarea în faţă căderii cererii interne pe pieţe din Africa sau Orientul Mijlociu, acţionarii Adrem Invest spun că aveau nevoie de un nume bun în portofoliu pentru a putea intra şi pe piaţa vest-europeană. Anul acesta business-ul Adrem va ajunge la circa 39 milioane de euro (171,7 milioane de lei), în creştere cu aproape 30% faţă de anul trecut, compania având 835 de angajaţi.

"Noi am preluat un competitor direct, care livrează anumite sisteme pentru industria metalurgică. Nu au o unitate de producţie în sine, ci subcontractează echipamenete. Este o firmă de inginerie şi de dezvoltare. Dacă avem succes în Africa, pentru a intra pe piaţa vest-europeană brandul de ţară nu era un ajutor mare. De aceea am luat o firmă elveţiană", spune Corneliu Bodea, vicepreşedintele Adrem Invest. Firma preluată se numeşte MTAG Marti Technologie. Înainte de tranzacţie, care a fost de 2 milioane de euro, firma era controlată de un antreprenor elveţian, având în prezent 30 de angajaţi.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO