Companii

Adrem Invest: Proiectele mari fac economia unei ţări, nu producţia de şurubele

Adrem Invest: Proiectele mari fac economia unei ţări, nu producţia de şurubele

Adrian Bodea. Mediafax Foto

Autor: Roxana Petrescu

06.02.2013, 00:07 1102

Adrem Invest, o firmă specializată în aplicaţii industriale pusă pe picioare la începutul anilor '90 de doi fraţi din Bucureşti, Corneliu şi Adrian Bodea, cu un business bugetat pentru anul acesta la circa 50 mil. euro, spune că susţinerea companiilor româneşti în licitaţii internaţionale de amploare poate fi cheia pentru dezvoltarea industriei pe plan local.

"Există o lipsă acută de firme româneşti care să execute proiecte mari în exterior. În Iordania de exemplu românii au construit două rafinării înainte de '89. Aceasta este activitatea tipică pentru dezvoltarea exporturilor unei ţări. Eu mă duc, câştig un proiect de 200 de milioane de euro, statul îmi garanteaza creditele pe care le iau pentru a duce la bun sfârşit acest contract, iar în ţara mea pe orizontală se dezvoltă o întreagă industrie. Proiectele mari fac economia unei ţări, nu şurubelele sau cuiele", spune Adrian Bodea, preşedintele Adrem Invest, companie care în ultimele două luni a câştigat contracte externe în valoare de circa 25 mil. euro în zone precum China, Uzbekistan şi Coreea de Sud.

"Nu există o viziune la nivel general. Are sau nu importanţă exportul pentru noi? Aparent însă suntem mai preocupaţi cu luptele interne decât cele pe pieţele externe. Nu există o politică fabricat în România", a mai spus Bodea.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO