Companii

Adrian Costin, CCCF Bucuresti: Intr-un an vom scoate compania din zona nisipurilor miscatoare

Adrian Costin, CCCF Bucuresti: Intr-un an vom scoate compania din zona nisipurilor miscatoare

Adrian Costin, presedintele Consiliului de Administratie al CCCF: Vom reorganiza intreaga activitate a CCCF Bucuresti care sufera din cauza unei structuri greoaie. Liniile de business neperformante si fara perspective vor fi restructurate complet, iar forta de munca va fi redistribuita la nivelul companiei

29.08.2008, 19:51 993

In paralel, constructorul a inceput un proces de recuperare a creantelor, care se ridica in prezent la 40-50 de milioane de euro, potrivit datelor companiei. Simu, cunoscut ca "bancherul cuprului", l-a numit pe Adrian Costin, fost director de strategie, achizitii si fuziuni in cadrul Cuprom, in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al CCCF.
Costin se va ocupa de restructurarea si reorganizarea grupului CCCF, care cuprinde companiile CCCF Bucuresti, filialele acesteia, firmele SCT Bucuresti si Dunapref.
"Sunt increzator ca intr-un interval de 6-12 luni vom scoate definitiv CCCF Bucuresti din zona nisipurilor miscatoare. Vom reorganiza intreaga activitate a CCCF Bucuresti care sufera din cauza unei structuri greoaie, bazata pe filiale, sucursale si agentii", spune Costin. Intre 2005 si 2007, el a lucrat pentru compania americana de consultanta de management Bain & Company in cadrul biroului din Chicago.
Pentru a plati datoriile de circa 90 de milioane de euro acumulate in ultimii ani de CCCF, compania va vinde cateva din cele 120 de obiective pe care le detine in tara, terenuri sau cladiri, va contracta un credit garantat cu active si va utiliza profitul din lucrarile viitoare, urmand ca din 2010 CCCF sa treaca pe profit, potrivit estimarilor lui Costin.
Grupul CCCF si-a bugetat in 2008 afaceri de peste 140 de milioane de euro, in crestere cu 12% fata de anul precedent, urmand ca anul viitor sa inregistreze o crestere de circa 80%, la peste 250 de milioane de euro.
"Liniile de business neperformante si fara perspective vor fi restructurate complet, iar forta de munca va fi redistribuita la nivelul companiei. Deja am decis sa inchidem fabrica de caramizi de la Giurgiu, care nu mai era profitabila", explica Costin.
CCCF era inainte de anul 2000 unul dintre principalii constructori care executa lucrari de infrastructura de drumuri si cale ferata, insa in ultimii ani afacerile companiei s-au redus considerabil din lipsa de contracte.
"Vrem ca in circa 12 luni sa putem sa participam din nou la licitatii publice si private de anvergura si sa revitalizam divizia de infrastructura de cale ferata, care a fost candva motorul de crestere al afacerilor", afirma reprezentantul CCCF. Compania si-a bugetat pana la sfarsitul lui 2009 investitii de peste 15 milioane de euro in dezvoltarea companiei, pentru achizitia de echipamente, utilaje, statii de asfalt si in innoirea parcului auto. In plus, grupul CCCF intentioneaza sa dezvolte productia de materiale de constructii prin achizitii de jucatori sau investitii greenfield.
Horia Simu a preluat pachetul majoritar de actiuni la Compania de Constructii si Cai Ferate (CCCF Bucuresti), transferul de proprietate fiind realizat printr-o majorare cu 50 milioane lei a capitalului firmei, la 110,7 milioane lei.
Operatiunea a fost realizata prin intermediul unei firme inregistrate in Cipru, Wagma Holdings, care controleaza acum 64,06% din actiunile CCCF, iar asociatia salariatilor firmei de constructii detine restul de 35,94% din titluri.
Grupul intentioneaza sa majoreze numarul de angajati de la peste 3.000 in prezent la 3.500-4.000 pana la sfarsitul anului viitor.

Cine e Horia Simu, actionarul majoritar
Horia Simu, alaturi de omul de afaceri Horia Pitulea, detine Cuprom Romania, unul dintre principalii jucatori regionali din industria cuprului, cu afaceri anuale de circa 280 de milioane de euro.
Prin intermediul holdingului Nordexo Manufacturing, Simu si Pitulea controleaza compania Cord Buzau, producator de cord metalic, sarme si cabluri, precum si firma GlassCorp, care a finalizat recent o investitie de 10 milioane de euro in construirea unei fabrici de parbrize si sticla pentru constructii la Buzau.
Simu, fost director in Citibank Romania, este implicat si in afacerea imbuteliatorului de apa minerala Lipomin, care detine brandul Carpatina. Lipomin a preluat anul acesta si imbuteliatorului Herculane Water.
Horia Simu a preluat recent pachetul majoritar de actiuni la Compania de Constructii si Cai Ferate (CCCF Bucuresti), transferul de proprietate fiind realizat print-o majorare cu 50 milioane lei a capitalului firmei, la 110,7 milioane lei.

Incepe restructurarea

fabrica de caramizi de la Giurgiu, care nu mai era profitabila, a fost inchisa

2010 este, potrivit datelor companiei, anul in care CCCF va trece pe profit.

cel putin 500 de oameni vor mai fi angajati in cadrul CCCF

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO