Companii

Adrian Severin şi un consilier al lui Ponta fac 200.000 € din praline

Adrian Severin. Mediafax Foto

Adrian Severin. Mediafax Foto

Autor: Cristina Roşca

23.04.2013, 00:07 3479

Europarlamentarul Adrian Severin, Dragoş Andrei, consilier al premierului Ponta şi alţi doi acţionari au adus în România franciza Neuhaus, unul dintre cele mai scumpe branduri de ciocolată din lume.

Magazinul din Băneasa Shopping City, ce măsoară mai puţin de 15 metri pătraţi, a vândut anul trecut - primul an întreg de func­ţio­nare - praline în valoare de 190.000 de euro, cu aproa­pe 60% peste targetul impus de compania-mamă. „Ast­fel, 25-30% din vânzări se realizează de Crăciun în decembrie şi alte 25% în perioada Paştelui. Iarna acest business prin­de la public, de aceea pierderile din timpul verii trebuie recuperate iarna. Acest lucru se şi în­tâm­plă“, spune Dragoş Staicu, unul dintre acţionari.

Pentru acest an compania şi-a bugetat afaceri în creştere cu 35% pentru magazinul din Băneasa Shopping City şi două noi deschideri în Bucureşti.

Pe piaţa locală 100 de grame de praline Neuhaus costă 35 de lei, peste nivelul din Belgia, piaţa-mamă şi una dintre ţările cu cel mai mare consum de ciocolată.

Contactat de ZF, europarlamentarul Adrian Severin, cer­cetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru mită şi trafic de influenţă, a spus că nu are niciun motiv să vorbească despre businessul Neuhaus.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO