Companii

Adrian Viman, cel care a făcut din Kaufland prima reţea de hipermarketuri din România, ia în calcul să se întoarcă la cârma discounterului Aldi

Adrian Viman, cel care a făcut din Kaufland  prima...

Autor: Cristina Roşca

26.09.2017, 00:07 6189

Adrian Viman (46 de ani), unul dintre cei mai dis­creţi şi totodată cei mai puternici executivi locali, tato­nea­ză întoarcerea în România pentru a pregăti intrarea discounterului german Aldi pe piaţa locală, potrivit surselor din piaţă. Până la închiderea ediţiei Viman nu a putut fi contactat.

Ziarul Financiar a scris în urmă cu câteva luni că nem­ţii de la Aldi, un gigant cu 10.000 de magazine şi afaceri de 50 mld. euro anual, fac astfel primii paşi în comerţul alimentar local.

Executivul Adrian Viman este cunoscut în piaţă din au­gust 2006, când a venit în cadrul Kaufland România pe po­ziţia de director naţional de vânzări şi membru în boar­dul companiei. El a preluat conducerea reţelei după circa ze­ce luni şi a rămas la conducere până în primăvara lui 2015. În timpul mandatului lui Viman, Kaufland România a crescut puternic şi s-a extins la nivel naţional, devenind li­der detaşat de piaţă, cu afaceri de peste 2 mld. euro anul trecut.

Anterior el a lucrat pentru Lidl România, conducând pentru o scurtă vreme operaţiunile locale ale discounte­ru­lui german, care la momentul acela făcea primii paşi pe piaţa locală. El a fost cel care a cumpărat o parte din terenurile Lidl de pe piaţă şi totodată cel care a pus la punct o serie de detalii privind expansiunea viitoare a nemţilor.

După plecarea din România, Viman a preluat mandatul de şef al Kaufland Germania într-o perioadă foarte dificilă pentru businessul de acolo. El a avut însă un mandat scurt, de mai puţin de doi ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO