Companii

Aeroportul din Timişoara are bugetate investiţii de 12 mil. euro într-un terminal de 3.000 mp

Aeroportul din Timişoara are bugetate investiţii de 12...

Autor: Ioana Matei

24.04.2017, 00:06 657

Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara, al treilea cel mai im­por­tant aeroport din ţară din punctul de vedere al tra­ficului de pasageri, a avut anul trecut ve­nituri de peste 41 de milioane de lei (9 mil. euro), potrivit informaţiilor preli­mi­nare de până la publicarea bilanţului con­tabil pen­tru anul fiscal 2016 furnizate de repre­zentanţii aeroportului.

Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara, al treilea cel mai mare din ţară, a ajuns anul trecut la un număr total de peste 1,16 milioane de pasageri. Pentru anul în curs, reprezentanţii Aeroportului Inter­na­ţio­nal Timişoara estimează o creştere de 46%, la 1,7 milioane de pasageri.

Potrivit informaţiilor trimise de repre­zen­tanţii aeroportului, spre aeroportul din Timi­şoara vor fi direcţionate investiţii de peste 12 milioane de euro în perioada 2017-2019. Acestea vor fi concentrate în con­strucţia unui nou terminal sosiri curse inter­na­ţionale, precum şi în extinderea zonei pu­blice existente a aerogării prin translatarea ei pe direcţia sud.

Noul terminal va avea o suprafaţă con­stru­ită de 3.000 de metri pătraţi, 8 punc­te de control al documentelor (Poliţia de Fron­tie­ră), trei sisteme de transport bagaje cu benzi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO