Companii

Aeroportul lui Nelu Iordache din Adunaţii Copăceni, o investiţie de 200 de mil. euro, pentru o capacitate de 2 mil. pasageri

Aeroportul lui Nelu Iordache din Adunaţii Copăceni, o investiţie de 200 de mil. euro, va avea o  capacitate de 2 mil. pasageri

Autor: Mirabela Tiron

18.04.2012, 14:12 3171

Gheorghe Răcaru, directorul de strategie al firmelor lui Nelu Iordache, spune că aeroportul care va fi construit în Adunaţii Copăceni va fi proiectat în primă fază pentru 2 milioane de pasageri. Lucrările de construcţie vor demara până la finalul anului, după ce se va obţine autorizaţia de construcţie, potrivit lui Răcaru.

"Aeroportul internaţional Bucureşti Sud nu va fi doar pentru companiile low-cost ci pentru toate companiile. Am obţinut deja aprobarea pentru planul urbanistic zonal. Estimăm că vor fi 10 mişcări (decolări/aterizări) pe oră şi un trafic de 1.300-1.500 de pasageri în orele de vârf", a declarat Gheorghe Răcaru.

Aeroportul din Adunaţii Copăceni va reprezenta o "contraofertă la aeroportul din Otopeni", potrivit lui Răzvan Rizea, administratorul companiei Infra Group, care se ocupă de implementarea proiectului de construire a aeroportului din sud.

Compania este deţinută de Romstrade şi de Blue Air.

Valoarea investiţiei în acest aeroport este estimată la 200-220 de milioane de euro. Gheorghe Răcaru a susţinut că se încearcă atragerea de investitori.

"Suntem deschişi la orice structură investiţională, fie că banii vor veni din partea BERD sau a unor fonduri de pensii sau a unor investitori individuali".

De la obţinerea autorizaţiei de construcţie, durata proiectului este estimată la 30 de luni. Compania aeriană Blue Air se va muta pe aeroportul din Adunaţii Copăceni după ce acesta va fi finalizat. Răcăru a declarat că speră ca în următoarele patru-cinci luni să obţină autorizaţia de construcţie.

Compania Lufthansa Consulting va oferi consultanţă financiară în acest proiect. "Nu există varianta să nu facem acest aeroport, însă în cazul în care analiza făcută de consultanţi va arăta ca planul nu e valabil mai facem o fermă pe acest teren", a spus Răcaru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO