Companii

Aeroportul Oradea alocă 26 mil. euro în extinderea pistei, pentru a opera avioane Boeing şi Airbus

Aeroportul Oradea alocă 26 mil. euro în extinderea...

Autor: Ioan Dornescu

01.03.2013, 15:54 1404

Proiectul vizează lucrări de extindere şi modernizare suprafeţe de mişcare prin extinderea pistei de decolare-aterizare de la 1.800 metri la 2.100 metri pentru operarea de avioane/aeronave care se încadrează cu toate dimensiunile în litera de cod "C" (Boeing şi Airbus), se arată într-un anunţ de participare al aerogării.

Avioanele care se încadrează în această literă de cod sunt mediu-curier, cu 100-200 locuri şi autonomie de zbor de 5-6.000 de kilometri.

Proiectul este cofinanţat cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial Transport.

Data prevăzută pentru începerea procedurilor de atribuire este 15 iulie, iar contractul va avea o durată de 22 de luni din momentul adjudecării, potrivit unui anunţ de intenţie al aerogării.

Ofertanţii au obligaţia să deţină certificat de autorizare valabil, eliberat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română sau echivalent emis de autorităţile competente din ţara unde sunt rezidenţi, pentru prestarea de activităţi în domeniul aviaţiei civile.

Lucrările vor fi atribuite prin licitaţie deschisă, pentru preţul cel mai scăzut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO