Companii

Cum a ajuns in faliment afacerea din mezeluri fondata de Cristi Borcea

Afacerea din mezeluri fondata de Cristi Borcea a intrat in faliment. Noii actionari irakieni „nu pot fi gasiti”

Cristi Borcea, unul dintre actionarii echipei de fotbal Dinamo Bucuresti, a fondat mai multe afaceri pe care a pus brandul Crimbo, respectiv Crimbo Gas (distribuitor de GPL) sau Crimbo Prod Carn (mezeluri)

15.03.2010, 23:17 448

Producatorul de mezeluri Crimbo Prod Carn din judetul Alba,companie fondata de Cristi Borcea si vanduta anul trecut catre doioameni de afaceri de origine irakiana, a intrat saptamana trecutain faliment, potrivit informatiilor aparute pe site-ul TribunaluluiAlba.

"Casa de Insolventa Transilvania SPRL, in calitate deadministrator judiciar al Crimbo Prod Carn, a solicitat deschidereaprocedurii simplificate a falimentului fata de debitoare, conformprevederilor legii insolventei, deoarece nici administratorul statutar al societatii sinici asociatii acesteia de la data deschiderii proceduriiinsolventei nu au putut fi gasiti", a declarat avocatul NicolaeRusu, reprezentant al Casei de Insolventa Transilvania,administratorul judiciar al Crimbo Prod Carn.

Noi actionari

Reprezentantul administratorului judiciar sustine ca de lajumatatea lunii iunie a anului trecut compania a aparut laRegistrul Comertului cu o noua structura a actionariatului, formatadin persoane fizice de origine irakiana, respectiv Hussein H.Hassan si Amaar A. Ghanam, in loc de Cristi Borcea. Ulterior, inluna iulie, a fost inregistrata o noua schimbare a actionarilor,potrivit administratorului judiciar, iar in noiembrie la RegistrulComertului s-a operat a treia modificare de actionariat.

In prezent, compania Crimbo Prod Carn este detinuta de Haydar R.Hassan (75% din actiuni) si Feisal Omar (25%), in varsta de 25,respectiv 23 de ani, conform datelor disponibile pe site-ulRegistrului Comertului.

Cristi Borcea, actionarul Dinamo Bucuresti si fondatorulproducatorului de mezeluri din Alba, nu a putut fi contactat panala inchiderea editiei pentru comentarii. Rusu a adaugat caproducatorul de mezeluri are datorii totale de 2,5 mil. lei (0,6mil. euro), cei mai mari creditori fiind Corporate RecoveryManagement, in calitate de cesionar al creantei apartinand MKBRomexterra Bank si Directia Generala a Finantelor Publice ajudetului Alba.

In insolventa, din noiembrie

La scurt timp dupa ce producatorul de mezeluri a fostachizitionat de investitorii irakieni, Crimbo Prod Carn a intrat innoiembrie anul trecut in insolventa la cererea companiei D & SFleisch, unul dintre cei mai mari distribuitori locali de carne deporc, fata de care avea o datorie de 90.000 de lei (circa 21.000 deeuro). Inca din momentul intrarii in insolventa a companiei existauzvonuri care spuneau ca fabrica de mezeluri si-a intreruptactivitatea, iar datornicii au venit si au pus sechestru pe maimulte bunuri.

Reprezentantii Crimbo Prod Carn nu au putut fi contactati pentruinformatii.

Crimbo Prod Carn avea la finalul anului 2008 o cifra de afaceride 1,4 mil. euro, in scadere cu 26% fata de anul precedent, opierdere neta de 3 mil. euro comparativ cu un profit de circa 6.000de euro in 2007 si datorii totale de 4,8 mil. euro, cu jumatate demilion de euro mai mare decat in 2007, potrivit datelor disponibilepe site-ul Ministerului de Finante.

Al doilea faliment din industriamezelurilor

Intrarea in faliment a producatorului Crimbo Prod Carn din Albanu este un caz singular in industria locala a preparatelor dincarne, a carei valoare este estimata intre 800 de milioane si unmiliard de euro.

Producatorul de carne de vanat Stenyon din judetul Giurgiu acerut deschiderea procedurii de faliment in luna mai a anuluitrecut dupa ce actionarul unic al companiei, Dumitru Stefanescu aincercat sa vanda mai multe bunuri imobiliare in valoare deaproximativ zece milioane de euro pentru a-si salva compania.

De asemenea, de la jumatatea anului 2009, tot mai multiproducatori de mezeluri de marime medie au intrat in insolventapentru reorganizare judiciara, printre acestea numarandu-se numecunoscute ca Medeus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO