Companii

Afacerile Albalact au crescut cu 25%, iar profitul s-a dublat la nouă luni

Afacerile Albalact au crescut cu 25%, iar profitul s-a...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

14.11.2013, 19:48 284

Albalact, cea mai mare companie cu capital majoritar românesc din industria lactatelor, a raportat o creştere de 25% a cifrei de afaceri în primele nouă luni ale acestui an comparativ cu perioada similară a anului anterior, până la 308 milioane de lei (circa 69 milioane de euro). Totodată, producătorul şi-a dublat profitul în aceeaşi perioadă, câştigurile Albalact ajungând la 5,4 milioane de lei (circa 1,2 milioane de euro).

Albalact este al treilea cel mai mare producător de lactate din România, luând în calcul cifra de afaceri, după olandezii de la FrieslandCampina şi francezii de la Danone, şi produce peste 80 de sortimente de lactate sub mărcile Fulga, Zuzu, Fruzu, De Albalact şi Rarăul. Totodată, Albalact mai deţine şi cea mai mare parte din acţiunile societăţii Rarăul Câmpulung Moldovenesc (99%), care produce brandul Rarăul.

În 2012, Albalact a dublat capacitatea fabricii Rarăul pentru producerea brânzei de vaci, care a adus Albalact pe locul al doilea în topul producătorilor de brânză proaspătă de vaci, conform datelor din septembrie ale companiei de cercetare de piaţă Nielsen citate de companie.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO