Companii

Afacerile austriecilor de la Porr Construct au crescut cu 80% în 2017, la 378 mil. lei

Afacerile austriecilor de la Porr Construct au crescut cu...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

06.08.2018, 00:07 892

Subsidiara locală a companiei austriece de construcţii Porr Construct şi-a majorat în 2017 afacerile cu 83%, ajungând la un rezultat de 378 de milioane de lei, potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Aceeaşi companie a trecut însă de la profit în 2016 la pierderi de 34 de milioane de lei anul trecut. Numărul mediu de angajaţi a urcat la 280, cu circa 50 mai mulţi faţă de anul anterior.

Avansul spectaculos al afacerilor a venit în contextul în care în 2017 au accelerat lucrările de construcţii la proiectul de birouri Orhideea Towers din Bucureşti, al austriecilor de la CA Immo, de ridicarea cărora este responsabilă Porr Construct.

Compania este una dintre puţinele firme de construcţii ale căror cifre de afaceri au crescut anul trecut, în condiţiile în care cele mai multe au înregistrat scăderi ale businessului.

Printre proiectele austriecilor de la Porr Construct se mai numără, alături de Orhideea Towers, ansamblul de birouri Bucharest Business Garden, dezvoltat de Vastint, dar şi câteva proiecte de infrastructură, precum lotul patru al autostrăzii Sebeş - Turda şi reabilitatea pistei aeroportului din Târgu-Mureş alături de Geiger Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO