Companii

Afacerile CCCF au scazut drastic

14.07.2006, 20:01 101

Compania de constructii CCCF Bucuresti, altadata unul din primii doi jucatori de pe piata de profil, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa 29 de milioane de euro (105,12 mil. lei), in scadere cu 45% fata de nivelul din 2004, potrivit reprezentantilor companiei.
Mai mult, compania a inregistrat in 2005 pierderi de aproximativ 11 mil. euro (40 mil. lei), in crestere cu 22% fata de anul precedent. Declinul afacerilor CCCF Bucuresti a inceput din 2002 incoace.
Compania a realizat o scadere continua a rezultatelor financiare, valoarea cifrei de afaceri din 2004 fiind cu 21% mai mica decat nivelul raportat in 2003, de 60 mil. euro.
"Cifra de afaceri de anul trecut a scazut din cauza lipsei de lucrari, dar si pentru ca 13 sucursale s-au desprins din companie si au devenit filiale cu buget si administrare proprie", a declarat pentru ZF, Petre Goroncea, directorul economic al CCCF.
Reprezentantii companiei au anuntat inca de anul trecut ca vor restrange numarul mare de sucursale si agentii si le vor reorienta catre alte domenii, cum sunt constructiile civile si cele industriale, precum si in productia de prefabricate.
"Incepand cu anul acesta ne asteptam la o crestere semnificativa a cifrei de afaceri datorita numeroaselor proiecte de infrastructura feroviara si rutiera care s-au anuntat pentru urmatorii ani", afirma Goroncea.
Printre proiectele derulate anul trecut de companie se numara reabilitarea podului de la Bucov (judetul Prahova), avariat in urma inundatiilor, si continuarea lucrarilor la tronsoanele de autostrada Drajna-Fetesti si Fetesti-Cernavoda, realizate in consortiu cu firmele Max Bogl si Astaldi.
Actionarii CCCF sunt managerii si salariatii companiei, care au cumparat societatea ca urmare a privatizarii prin metoda MEBO (Management and Employees Buy Out). Intrarea masiva a constructorilor si a producatorilor de materiale de constructii straini pe piata romaneasca a facut ca in ultimii ani cresterea puternica a industriei constructiilor sa fie absorbita mai ales de operatorii straini si tot mai putin de companiile romanesti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO