Companii

Afacerile Compa Sibiu au crescut cu 19% în primul trimestru, la 187 mil. lei

Ioan Deac conduce compania Compa Sibiu din 1990. Mediafax Foto

Ioan Deac conduce compania Compa Sibiu din 1990. Mediafax Foto

Autor: Laurentiu Cotu

23.05.2017, 00:06 549

Producătorul de componente auto Compa Sibiu (simbol bursier CMP) a realizat în primul trimestru o cifră de afaceri de peste 187 mil. lei (aproximativ 41 mil. euro), mai mult cu 19% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit calculelor ZF pe baza informaţiilor de pe site-ul companiei. În primele trei luni din 2016, Compa a avut o cifră de afaceri de circa 157,5 mil. lei (35 mil. euro).

Exporturile producătorului de componente auto din Sibiu au ajuns în primele trei luni la 149,7 mil. lei (33 mil. euro), având o pondere de 80% în cifra de afaceri, potrivit calculelor ZF. Compania a încheiat primul trimestru cu un profit brut de peste 12 mil. lei (2,7 mil. euro).

„Continuarea creşterii volumului producţiei industriale şi a cifrei de afaceri sunt efecte ale dezvoltării capacităţilor de producţie, precum şi ale creşterii volumului cererilor de la principalii clienţi - Delphi, Bosch-Rail şi Haulotte. Punerea în funcţiune a celei de a 12 celule de fabricaţie pentru realizarea de componente de injecţie Bosch-Rail a avut impact în creşterea capacităţilor la această grupă de produse, precum şi în cifra de afaceri în acest domeniu“, se arată în raportul financiar trimestrial publicat pe site-ul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO