Companii

Afacerile din domeniul serviciilor profesionale au crescut cu 13% în primele 11 luni din 2017

Afacerile din domeniul serviciilor profesionale au...

Autor: Dan Straut

16.01.2018, 09:33 61

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut pe ansamblu cu 13,1% in perioada ianuarie-noiembrie 2017, comparativ cu perioada similară din 2016, în termeni nominali, arată datele comunicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Avansul afacerilor a fost consemnat datorită creşterilor înregistrate la categoriile „alte servicii furnizate în principal întreprinderilor” (+16%), „transporturi” (+15,5%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+14,9%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+5,8%) şi la comunicaţii (+4,2%).

În luna noiembrie 2017, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, afacerile din domeniul serviciilor profesionale au crescut cu 1,6% ca urmare a creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+12,6%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune, difuzare şi transmitere de programe (+8,4%), activităţile de comunicaţii (+6,6%) şi la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+1,2%). Activitǎţile de transport au scăzut cu 2,4%.

Potrivit INS, în luna noiembrie 2017, comparativ cu luna noiembrie 2016, în termeni nominali, afacerile din domeniul serviciilor profesionale au crescut pe ansamblu cu 10,6% datorită creşterilor înregistrate la activităţile de transporturi (+19,4%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+14,4%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune difuzare şi transmitere de programe (+9,7%) şi la activităţile de comunicaţii (+7,8%). Activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei au scăzut cu 9,6%.

În terminologia INS, cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO