Companii

Afacerile firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă Humangest au scăzut cu 20%: „Am renunţat la unele proiecte neprofitabile“

Afacerile firmei de recrutare şi închiriere de forţă...

Autor: Adelina Mihai

23.01.2017, 00:04 405

Firma de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar Humangest Group, un jucător aflat în top 10 în această industrie, a încheiat anul trecut cu afaceri în scădere cu aproximativ 20% faţă de anul precedent, potrivit estimărilor preliminare ale oficialilor companiei. Grupul, deţinut de italienii de la SGB Humangest Holding, a avut în 2015 o cifră de afaceri de 35,3 milioane de lei, ceea ce înseamnă că în 2016 a încheiat afaceri de aproximativ 28 de milioane de lei.

„Eforturile noastre s-au concentrat anul trecut pe creşterea profitabilităţii companiei. Am renunţat la proiecte mai puţin profitabile pentru noi, aspect care ne-a influenţat rezultatele înregistrate pe cifra de afaceri şi numărul mediu de angajaţi. Estimăm, astfel, o scădere de aproximativ 20%“, a explicat Oana Petcu, Sales & Operations Director în cadrul Humangest Group.

În 2015, Humangest a raportat pierderi în cuantum de 0,5 milioane de lei şi un număr mediu de 457 de salariaţi, potrivit datelor din bilanţul depus la Ministerul Finanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO