Companii

Afacerile italienilor de la De’Longhi în România merg spre 500 mil. lei

Afacerile italienilor de la De’Longhi în România merg...

Autor: Cristina Roşca

23.10.2015, 00:07 850
Afacerile producătorului italian de electrocasnice De’Longhi se îndreaptă spre 500 mil. lei în acest an după un avans de aproape 60% în primul semestru. Compania este prezentă pe piaţa locală din martie 2013 când a început să producă în România în fabrica de la Jucu, judeţul Cluj. Producătorul italian de electrocasnice De’Longhi a cumpărat în 2012 fabrica din Jucu a producătorului de telefoane mobile Nokia, şi în primăvara anului următor a început să producă espressoare de cafea superautomatizate pentru uz casnic.

Businessul a crescut constant, iar în primul semestru din acest an compania De’Longhi România a obţinut afaceri de 220 mil. lei, în creştere cu 57% comparativ cu perioada si­milară din 2014.

În prezent, în parcul industrial Tetarom III din Jucu, italienii deţin o fabrică de espressoare de cafea, dezvoltată în fostele hale deţinute de Nokia, dar şi una de mase plasti­ce, în care se produc compo­nente pentru espressoare.

Cea mai mare parte a pro­ducţiei merge la export, astfel că De’Longhi România a ajuns pe lo­cul doi în topul celor mai mari exportatori din judeţul Cluj din 2014, după Emerson, la trei ani după ce a demarat o investiţie de circa 30 milioane de euro în unitatea de producţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO