Companii

Afacerile Mecanica Ceahlău au crescut cu 40% anul trecut

Autor: Gabriel Razi

21.02.2012, 12:47 153

Afacerile producătorului de utilaje agricole Mecanica Ceahlău s-au majorat anul trecut cu 40% la 7,4 milioane de euro. În aceeaşi perioadă profitul net al companiei a crescut mai mult de trei ori la 1,7 milioane de euro, potrivit informaţiilor dintr-un raport al companiei.

Acţiunile producătorului de maşini agricole s-au clasat anul trecut în topul primelor acţiuni care au înregistrat cea mai mare creştere pe Bursa de Valori Bucureşti. Astfel în 2011 acţiunile Mecanica Ceahlau (MECF) au înregistrat un avans de 27,8%.

Compania produce maşini de prelucrat solul (pluguri, grape etc.), maşini de semănat dar şi utilaje pentru recoltat sau irigaţii.

Compania intră în competiţie cu alţi producători români precum MAT Craiova, Irum Reghin sau Geda Prodexim. Producătorii români se luptă acum pe o piaţă unde jocurile sunt făcute de importatori. Pe piaţa internă printre marii importatori de utilaje agricole se numără Agrocomerţ Holding (Claas), NHR Agropartners (dealeri New Holland) sau Titan Machinery.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO