Afacerile producătorului de baterii auto Rombat Bistriţa au crescut cu 13% în T3

15 nov 2016 Autor: Laurentiu Cotu

Producătorul de acumulatori auto Rombat din Bistriţa, controlat de grupul sud-african Metair, a înregistrat o creştere cu 13% a vânzărilor în pri­me­le nouă luni din acest an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, avans susţinut de evoluţia pozitivă a pieţei auto.

Compania estimează că va încheia anul în curs cu afaceri mai mari faţă de anul trecut, când Rombat a obţinut o cifră de afaceri de circa 309,6 mil. lei (aproximativ 70 mil. euro), potrivit site-ului Ministerului Finanţelor.

„De la începutul anului şi până în prezent s-au înregistrat creşteri pe piaţa auto, în toate cele trei segmente de activitate - maşini noi, second-hand şi maşini reînmatriculate, trend care s-a regăsit şi în evoluţia vânzărilor de baterii Rombat. Totodată, extinderea către alte pieţe şi colaboratori, contractele câştigate în 2015 şi 2016, noua generaţie de baterii lansată anul trecut, dar şi menţinerea relaţiilor cu partenerii actuali au susţinut în această perioadă afacerile noastre“, a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Repede, director general şi preşedinte al consiliului de administraţie al Rombat.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.11.2016

 
Cuvinte cheie:
baterii auto
, Rombat Bistrita
, fabrica
, producator
, piata auto
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide