Companii

Afacerile producătorului de baterii auto Rombat Bistriţa au crescut cu 8% în primele şapte luni

Ioan Repede, directorul general al Rombat

Ioan Repede, directorul general al Rombat

Autor: Laurentiu Cotu

11.09.2017, 00:06 359

Producătorul de acumulatori auto Rombat din Bistriţa, controlat de grupul sud-african Metair, a realizat în primele şapte luni o cifră de afaceri de peste 188 mil. lei (aproximativ 41 mil. euro), mai mult cu 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când afacerile companiei au ajuns la peste 174 mil. lei (38,7 mil. euro).

Rombat Bistriţa a avut anul trecut o cifră de afaceri 350,4 mil. lei (circa 78 mil. euro), mai mult cu 13% faţă de anul anterior, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor. Compania şi-a triplat anul trecut profitul net, la peste 22 mil. lei (5 mil. euro), potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la mfinanţe.ro.

„În acest an am demarat mai multe proiecte, însă patru din acestea sunt de anvergură, cu volume mari, fiind foarte importante pentru viitorul companiei noastre. Colaborarea tehnică între Moll Germania şi Rombat este deja o garanţie pentru a deveni furnizori ai producătorilor de autovehicule din Germania, cu standarde de calitate foarte ridicate’’, a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Repede, directorul general al Rombat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO