Companii

Afacerile Romstal stagneaza in 2009, la 328 mil. euro

06.07.2009, 18:10 107

Compania Romstal, producator si furnizor pe segmentul echipamentelor termo-hidro-sanitare, placilor ceramice, corpurilor de iluminat si echipamentelor electrice, estimeaza ca afacerile consolidate, pe toate pietele unde are activitati, vor stagna in 2009 la 328 mil. euro.

„Ne asteptam sa atingem o cifra de afaceri similara cu cea inregistrata in 2008, cu o tendinta de scadere a vanzarilor sub cele de anul trecut pe primul semestru si cu o evolutie ascendenta pe cel de-al doilea semestru. Preturile de vanzare vor fi influentate foarte mult de evolutia materiei prime si de cursul leu/euro. Se remarca deja o avalansa de oferte speciale, bazate pe reduceri de pret, lansate de toti jucatorii din piata, cu scopul de a elimina cat mai mult din stocurile achizitionate in cursul anului trecut", au spus reprezentantii Romstal.
Romstal este prezenta pe pietele din Romania, Rusia, Serbia, Ucraina, Bulgaria, R. Moldova si Italia, iar afacerea este controlata de Enrico Perini.
La nivel consolidat, afacerile companiei au urcat anul trecut de la 311 mil. euro la 328 mil. euro.
In Romania, activitatile companiei sunt derulate sub numele Romstal Imex, care a inregistrat anul trecut afaceri in crestere de la 199 de milioane de euro la 223 mil. euro.
Romstal Imex avea anul trecut in Romania 42 de filiale sau puncte de desfacere si 105 francize, si estimeaza extinderea retelei de francize la 120 de unitati in 2009.
Grupul Romstal include mai multe firme, cele mai importante fiind Romstal Imex, Valrom Industrie (producator de sisteme de tevi din plastic), Valplast Industrie (producator de tevi si fitinguri din PVC) si dealer-ul auto Autoklass Center.
Afacerile grupului s-au majorat anul trecut de la 501 mil. euro in 2007 la 532 mi. euro, potrivit datelor comunicate de reprezentantii Romstal Imex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO