ZF 24

Agricover Credit IFN: A explodat cererea de credite pentru fermieri

Robert Rekkers

Robert Rekkers

Autor: Cristina Roşca

23.06.2014, 00:07 1604
Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit IFN, divizia de creditare a grupului de agrobusiness cu acelaşi nume, spune că a explodat cererea de finanţare din partea femierilor români.

În acest context, Agricover Credit IFN vrea să acorde în acest an fermierilor români finanţări de circa 160 mil. lei, stocul creditelor urmând să ajungă la circa 800 mil. lei.

„Banii pe care fermierii îi îm-prumută sunt folosiţi pentru echipamente şi utilaje mai performante, pentru achi­ziţia de noi terenuri sau pentru capital de lucru.“

Unul dintre motivele care stau în spatele cererii de finan­ţare este creşterea producţiei, micii fermieri având nevoie de bani pentru inves­tiţii. Rekkers adaugă că se aşteap­tă la o recoltă foarte bună de grâu, orz şi rapiţă.

Declaraţiile bancherului vin în contextul în care cele mai recente prognoze indică o recoltă de grâu de 7,6-8,3 mil. tone, o valoare record pentru ultimii zece ani, alte 1,4 mil. tone la orz, la un nivel similar faţă de 2012. Mai mult, fermierii urmează să recolteze 1 mil. tone de rapiţă, plus 30% faţă de 2012.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO