Companii

Agricover Credit, unul dintre jucătorii cheie în finanţarea producătorilor agricoli, a înregistrat un profit net de peste 17 milioane de lei în 2015

Agricover Credit, unul dintre jucătorii cheie în...

Autor: Roana Rotaru

03.03.2016, 13:35 519

Agricover Credit IFN, o companie specializată pe finanţarea agriculturii, a acordat credite în valoare de 950 milioane lei în 2015, în creştere cu 14% faţă de anul precedent. Firma de creditare şi-a mărit numărul de clienţi cu 10% anul trecut, ajungând la 1.700 de clienţi activi.

“Creştere sănătoasă – aşa arată rezultatele înregistrate de Agricover Credit IFN în 2015. Am obţinut un profit net de peste 17,3 milioane Lei, în creştere cu 5% faţă de 2014 şi o valoare a creditelor acordate de 950 milioane Lei, în creştere cu 14%.”, a declarat Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit IFN.

Compania a lansat în 2015 o soluţie de finanţare destinată fermierilor care aleg să valorifice recolta pe baza unui contract forward, pentru a beneficia de preţuri favorabile, înainte de perioada de recoltare. Agricover Credit şi-a dublat valoarea creditelor de pe stoc comparativ cu 2014, datorită decizia multor fermieri de a nu valorifica producţia imediat după recoltare, în aşteptarea unui preţ mai bun la cereale.

Anul agricol 2015 a fost unul dificil din punct de vedere al profitabilităţii afacerilor din agricultură, fiind înregistrate scăderi ale producţiilor de cereale şi oleaginoase cu circa 30%, o volatilitate crescută a preţurilor la nivel mondial, precum şi un declin al cererii din piaţa internaţională.

Agricover Credit plănieşte să deschidă patru noi sucursale în 2016 şi are în vedere şi extinderea echipelor sale din teren, potrivit reprezentanţilor companiei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO