Companii

Top 20 al celor mai mari proprietari români de bovine: „Cu 1.200 de vaci, faci profit anual de 500.000 de euro“

Top 20 al celor mai mari proprietari români de bovine:...

Autor: Gabriel Razi

06.05.2014, 00:08 1308

Familia fostului secretar de stat Valentin Şoneriu, Andra Paraschiv şi Dimitrie Muscă sunt cei mai mari trei proprietari români de bovine din România, iar împreună au 3.900 de animale. Cei mai mari douăzeci de proprietari români de bovine au împreună 16.000 de animale şi afaceri cumulate de 115 milioane de euro pe an, arată o analiză ZF, pe baza datelor APIA şi ale Ministerului Finanţelor.

CarmOlimp şi IAC Arad inte­grează producţia de carne şi de lapte prin procesare în reţelele pro­prii de retail, iar Pajo Hol­ding este unul dintre marii ex­por­tatori de animale vii de pe piaţa locală, po­trivit datelor APIA care prezintă un cla­sa­ment al proprietarilor în funcţie de sub­ven­ţiile primite pe fiecare entitate fiscală în parte.

Alţi proprietari de bovine din top 20 sunt furnizori ai procesatorilor multi­na­ţionali de lactate, procesatori de carne ce fac paşi către producţii integrate sau pro­ducători de cereale şi seminţe oleaginoase care au făcut trecerea către zootehnie.

„Din 1.200 de vaci fac profit de 500.000 de euro anual“, spune Dimitrie Muscă, proprietarul IAC Arad, companie ce face parte din Combinatul Agroindustrial Curtici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO