Companii

Al treilea mall în faliment, scos la licitaţie în aprilie pentru 25 milioane de euro

Al treilea mall în faliment, scos la licitaţie în aprilie pentru 25 milioane de euro

Autor: Cristi Moga

21.03.2012, 00:00 1043

Centrul comercial Armonia din Brăila, al treilea mall de pe piaţa locală intrat în faliment, a fost scos la licitaţie de Casa de Insolvenţă Transilvania, lichidatorul proiectului, la un preţ de pornire de 25 milioane de euro plus TVA.

Prima licitaţie a fost programată în data de 19 aprilie, când se va putea licita pentru pachetul de active format dintr-un teren de 20 de hectare, centrul comercial cu o suprafaţă închiriabilă de 29.500 mp, precum şi obiecte de mobilier, birotică, sistemul de ventilaţie sau generatorul electric. Garanţia de participare la licitaţie este de 2,5 milioane de euro, în timp ce caietul de sarcini costă 3.000 de lei.

Primele două malluri de pe piaţa locală intrate în faliment - Tiago Oradea şi City Mall din Bucureşti - au fost vândute în 2010 şi 2011 de Casa de Insolvenţă Transilvania pentru 30,5 milioane de euro, respectiv 17,3 milioane de euro. Principalul creditor al companiei Red Project Three, care a dezvoltat proiectul Armonia Brăila, este banca austriacă Volksbank, cu o expunere de circa 28 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO