Companii

ALD Automotive: Vom vinde flote de masini electrice din 2011

11.05.2010, 23:11 95

ALD Automotive, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata deleasing operational si parte a grupului financiar francez SocieteGenerale care detine BRD, va demara incepand de anul viitor siinchirierea de flote de masini electrice catre clientii de pe piatalocala, in conditiile in care Renault Romania va lansa anul viitornoul Fluence cu motor electric.

"Pasul urmator il reprezinta flotele de masini electrice. Existacompanii, spre exemplu, care ar putea achizitiona flote de masinielectrice, cum ar fi cele de curierat. Avem o intelegere cu Renaultpentru a promova masinile electrice", a spus Vincent Kneppert,managing director al ALD Automotive, care a subliniat ca angajatiicompaniei vor fi antrenati pentru a promova avantajele masinilorelectrice.

In conditiile in care peste 30% din flota gestionata de ALDAutomotive reprezinta modelele Dacia Logan, seful companiei deleasing se asteapta ca si pentru SUV-ul Dacia Duster sa seinregistreze o cerere ridicata in ceea ce priveste leasinguloperational.

Pentru acest an compania si-a fixat ca obiectiv cresterea floteide la 5.860 de masini in prezent la 6.400 de automobile, inconditiile in care 1.000 din cele din flota curenta vor fi vandutepe piata second-hand locala.

Jucatorii se asteapta ca piata de leasing operational sainregistreze in acest an o crestere de aproximativ 25% laaproximativ 35.000 de masini, ajungand de la 10% din piata deleasing in 2009 la 30% in perioada urmatoare.

ALD Automotive estimeaza ca va ajunge in acest an la un businessde aproximativ 30 mil. euro, fata de 24,7 mil. euro in 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO