Companii

Aldis Călăraşi a angajat 100 de oameni

25.07.2010, 23:33 265

George Naghi, acţionarul majoritar al producătorului de mezeluriAldis din Călăraşi, spune că în primele şase luni din acest anvânzările s-au majorat cu 20% faţă de 2009, pe fondul creşteriivânzărilor de carne proaspătă către lan ţurile de magazine dinretailul modern (carne tocată, carne de mici - n. red.).
"În 2009 am avut rezultate mai mici comparativ cu 2008 ca urmare ascăderii preţurilor, însă după primele şase luni ale acestui andeja înregistrăm un plus de 20% la cifra de afaceri faţă de aceeaşiperioadă a anului trecut", a spus Naghi. Aldis Călăraşi, unuldintre cei mai mari producători locali de mezeluri, a înregistratîn 2009 o cifră de afaceri de 292,4 de milioane de lei (circa 69mil. euro), în scădere cu 13,4% în lei şi 24,7% în euro comparativcu rezultatele înregistrate în anul 2008, potrivit informaţiilorapărute pe site-ul Registrului Comerţului. În aceeaşi perioadă,profitul brut al companiei s-a înjumătăţit, de la 7 milioane de lei(1,9 mil. euro) la 3,2 mil. lei (0,76 mil. euro) în 2009.
Naghi susţine că a angajat 100 de persoane în primele şase luni aleacestui an, după ce a renunţat în 2009 la un număr similar deangajaţi, ca urmare a creşterii vânzărilor de carneproaspătă.
"Anul trecut am disponibilizat aproape 100 de persoane după ce amdecis să renunţăm la schimbul trei de lucru, care nu era eficientpentru business, şi ne-am mărit astfel productivitatea. De laînceputul anului am angajat din nou aproape 100 de persoane atâtpentru departamentul de preparate, cât şi pentru cel de carneproaspătă, păstrând însă doar două schimburi de lucru."
Anul trecut, Aldis Călăraşi a avut 1.250 de angajaţi, faţă de 1.345în 2008.
În plus, Naghi afirmă că intenţionează să continue investiţiile înzootehnie şi agricultură deoarece vrea să intre pe viitor pe piaţaproduselor bio. "Produsele bio sunt din ce în ce mai căutate.Planul este pe termen mediu sau lung, deorece este nevoie de timppentru pregătirea terenurilor. Am început deja să nu mai folosimproduse chimice ca îngrăşăminte", a afirmat acţionarul Aldis, fărăa oferi însă mai multe detalii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO