ZF Birouri & Rezidenţial

Alexandros Ignatiadis, Octagon: Chiriile pentru birouri rămân mici, chiar dacă există cerere

23 mai 2017 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Alexandros Ignatiadis, cofondator al firmei de construcţii Octagon Contracting & Engineering: „Ar trebui să ne uităm la calitatea cererii de birouri şi la caracteristicile ei. Cererea e volatilă. Ar trebui să fim atenţi la cât de mult ne bucură această efervescenţă a pieţei de birouri şi dacă randamentele sunt cele pe care ni le dorim“.

Chiriile în clădirile de birouri stagnează şi uneori chiar scad, însă costurile de construcţie cresc, în condiţiile în care se găsesc foarte greu muncitori care să lucreze pe şantiere, a spus Alexandros Ignatiadis, cofondator al firmei de construcţii Octagon Contracting & Engineering şi unul dintre acţionarii companiei, speaker în cadrul evenimentului Birouri & Rezidenţial, organizat de Ziarul Financiar. „Există o presiune totală din cauza salariilor în domeniul construcţiilor şi din cauza lipsei oamenilor, care pleacă în Vest pentru salarii mai bune. Chiriile pentru birouri rămân mici, chiar dacă există cerere, însă costul producţiei creşte”, a spus Alexandros Ignatiadis. El spune că, în general, chiriile pentru birouri se îndreaptă către 10-12 euro pe metru pătrat. Potrivit lui Ignatiadis, în primul semestru a fost înregistrată o scădere de peste 4% a sectorului construcţiilor. „Ar trebui să ne uităm la calitatea cererii de birouri şi la caracteristicile ei. Cererea e volatilă. Ar trebui să fim atenţi la cât de mult ne bucură această efervescenţă a pieţei de birouri şi dacă randamentele sunt cele pe care ni le dorim“, spune cofondatorul Octagon.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.05.2017

 
Cuvinte cheie:
birouri
, chirii
, cerere
, companie
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide