Companii

Alfred Toepfer anunţă un plan gigant de dezvoltare pentru România: 12 silozuri la Dunăre, un altul in vestul ţării şi un terminal de export la Constanţa

Alfred Toepfer anunţă un plan gigant de dezvoltare pentru România: 12 silozuri la Dunăre, un altul in vestul ţării şi un terminal de export la Constanţa

Autor: Gabriel Razi

03.08.2011, 11:18 5229

Alfred C. Toepfer,unul dintre cei mai mari traderi de cereale de pe piaţalocală cu afaceri de peste 300 de milioane de euro, anunţăcă intenţionează să construiască o reţea de 12 silozuride-a lungul Dunării, un alt siloz în vestul României şi unterminal de export în portul Constanţa.

"Acest proiectcreează o reţea completă ce ne va permite să luăm grânele direct dela fermieri, să le transportăm, să le stocăm şi în cele din urmă săle exportăm", a declarat Gary Towne, preşedinte al Alfred C.Toepfer, citat de Market Watch.

Germanii de laToepfer au în România silozuri cu o capacitate de stocare totală de110.000 de tone de cereale, conform informaţiiloranterioare.

Alfred C.Toepferdeţine în România trei silozuri în Giurgiu cu o capacitatetotală de 45.000 de tone. Două din cele trei silozuri din Giurgiuau fost cumpărate la sfârşitul anului 2009 de la Cerealcom Giurgiu,companie controlată de acţionarii Avicola Buzău. Germanii mai deţincapacităţi de stocare în Brăila, Constanţa, Corabia, Olteniţa,Orşova şi Zimnicea.

În urmă cu o lunăgermanii de la Toepfer au făcut prima investiţiedin ultimii doi ani pe piaţă locală prin achiziţia unui siloz de12.000 de tone în Biled, judeţul Timiş, în apropierea graniţei cuUngaria.

Compania intră încompeţiei cu alte mari case de comerţ cu cereale precum americaniide la Cargill sau companii elveţiene precum Glencore sau Ameropasau olandezii de la Nidera. Toepfer comercializează anual 42 demilioane de tone de materii prime în fiecare an având 2.000 deangajaţi la nivel internaţional şi prezenţă în 36 de ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO