Companii

Alfred Toepfer pierde fotoliul de lider al traderilor de cereale În favoarea Cargill

Topul celor mai profitabile 100 de companii din România

Autor: Gabriel Razi

24.08.2011, 10:26 767

Compania americană Cargill, cu afaceri pe piaţa locală de 419,7 milioane de euro anul trecut, în creştere cu 87% faţă de 2009, depăşeşte pentru prima dată în ultimii patru ani traderul rival Alfred C. Toepfer, care a rulat anul trecut 380,5 milioane de euro, potrivit datelor de Ministerul Finanţelor.

Primii cinci traderi de cereale de pe piaţa locală au înregistrat anul trecut creşteri ale afacerilor de până la 200%. Astfel, cel mai mare avans a fost înregistrat de businessul local al olandezilor de la Nidera. Anul trecut compania cu sediul central la Rotterdam a avut în România afaceri de 97,5 mil.euro, de peste două ori mai mari decât în 2009.

Cele mai mari cinci companii de pe piaţa locală a comerţului cu cereale au avut în 2010 afaceri cumulate de 1,1 miliarde de euro. Pe de altă parte, patru din aceşti jucători au înregistrat anul trecut pierderi cumulate de 31,9 milioane de euro. Cele mai mari pierderi au fost înregistrate în 2010 de Cargill, următoarea companie în clasament fiind Nidera cu pierderi de 8,1 milioane de euro, după cum arată datele de la Ministerul Finanţelor.

Singura companie din primele cinci case de comerţ cu cereale care a obţinut profit a fost anul trecut Agricover, care a încheiat anul cu un profit brut de 6,1 milioane de euro, potrivit informaţiilor furnizate de companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO