Companii

Alpha Bank a fost consultantul exclusiv al acţionarilor IHS în vânzarea către Diaverum

Alpha Bank a fost consultantul exclusiv al acţionarilor...

Autor: Roxana Rosu

05.04.2016, 00:04 360

Alpha Bank a fost consultantul exclusiv al acţionarilor International Healthcare Systems (IHS) în procesul de vân­zare către compania suedeză Diaverum, cel mai mare jucător independent din domeniul servi­ciilor de dializă la nivel global, a anunţat luni banca.

Acţionarii Internaţional Healthcare Systems au fost Sofianos Georgios (50%), Sofianou Aikaterini Argyro (30%), Sofianos Pantelis (20%), potrivit datelor anterioare de la Registrul Comerţului.

International Healthcare Systems S.A, al doilea cel mai mare operator de centre medicale de dializă şi cabinete de nefrologie din România şi al treilea cel mai mare furnizor independent din Europa, a fost vândut la începutul acestui an.

International Healthcare Systems a fost fondat în 2004, reţeaua având 15 centre în 12 judeţe, care oferă întreaga gamă de terapii de supleere renală disponibile în lume pentru peste 1.700 de pacienţi. În plus, au fost dezvoltate 11 cabinete de nefrologie şi ecografie.

În urma acestei tranzacţii, Diaverum şi-a dublat activitatea în România, consolidându-şi prezenţa la nivel naţional cu 28 de centre situate în 19 judeţe care deservesc aproximativ 3.200 de pacienţi cu boală cronică renală. În aceeaşi tranzacţie, Diaverum a achiziţionat, prin transfer de business, şi activitatea de nefrologie a Inter Health Systems S.A. Tranzacţia a fost aprobată de Consiliul Concu­renţei în data de 30 octombrie 2015.

Diaverum România SRL este o subsidiară a Diaverum Gmbh, deţinut de fondul de private equity Bridgepoint Capital. A intrat pe piaţa locală în 2011 prin achiziţia a nouă centre de dializă Dialmed. La nivel global, Diaverum este cel mai mare jucător independent, tratând mai mult de 30.000 de pacienţi în 21 de ţări de pe 4 continente.

Diaverum România a avut în 2014 afaceri de 90 mil. lei, cu 16% mai mici decât ale International Healthcare Systems, companie pe care a cumpărat-o. Diaverum se află pe locul şapte pe piaţa de 5,8 mld. lei a serviciilor medicale după rezultatele din 2014. Compania preluată de către Diaverum, International Healthcare Systems, se află pe locul al şaselea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO