Companii

Alro Slatina a finalizat investiţii de 16 mil.dolari pentru majorarea livrărilor de aluminiu pentru industria auto şi aeronautică

Alro Slatina a finalizat investiţii de 16 mil.dolari...

Autor: Roxana Rosu

28.09.2017, 09:50 642

Alro Slatina, cel mai mare producător de aluminiu din Europa continentală (excluzând Rusia şi Peninsula Scandinavă), a finalizat investiţii de peste 16 milioane de dolari în primele sase luni ale anului, parte a unui program de aproape 41 milioane dolari care vizează creşterea eficienţei operaţionale şi extindrea bazei de clienti în industrii care utilizează aluminiu prelucrat de inalta calitate. 

 „La Alro, avem un program de dezvoltare pe termen lung pe care il urmam cu rezultate foarte bune, atat la nivelul gamei si al calitatii produselor, cat si la nivel operational, iar investitiile demarate ne ajuta sa ne consolidam pozitia la nivel global. In plan operational, noile echipamente vor sustine programul nostru de extindere a gamei de produse cu valoare adaugata mare si foarte mare, specifice industriilor auto si aeronautica, dar vor avea si un efect direct asupra consumurilor specifice, ducand la cresterea eficientei energetice a companiei. In plus, vom creste cantitatile de metal reciclat, ceea ce va avea efecte pozitive si asupra mediului inconjurator”, a spus Gheorghe Dobra, Director General al Alro SA.

La inceputul acestui an, compania a demarat peste 20 de proiecte de investiţii, in valoare totala de aproape 41 de milioane de dolari. Alro a achizitionat o serie de echipamente tehnologice de la cei mai mari producatori de profil pentru industria metalurgică, precum Danieli & C. Officine Meccaniche,  Fata S.P.A, Danieli Centro Combustion, Otto Junker, Wagstaff si Altek.

Noile utilaje vor permite dezvoltarea de capacitati noi de calire a tablelor din aliaje de aluminiu, de planare a tablelor cu grosimi mai mici de 20 mm, precum si de omogenizare a sleburilor, se arată în comunicatul remis BVB.

In plus, compania va creste capacitatea de productie pentru placi de aluminiu de inalta tehnologie, utilizate in industria auto si aeronautica , putandu-si extinde astfel portofoliul de clienti. 

De asemenea, Alro investeste in instalarea unei capacitati de procesare a zgurii de aluminiu si in modernizarea cuptoarelor existente, crescand, astfel, cantitatea de metal care poate fi reutilizat in procesul de productie.

In primele sase luni ale anului, grupul Alro a inregistrat un profit net de 187 de milioane de lei, iar cifra de afaceri a crescut cu 14,5%, ajungând la 1,4 miliarde de lei, de la 1,2 miliarde de lei, în S1 2016. 

Alro este o subsidiara a Vimetco N.V., companie globala de aluminiu primar si procesat, integrata pe verticala. Companiile care fac parte din Grupul Alro sunt Alro - producator de aluminiu, Alum Tulcea - producator de alumina, Sierra Mineral Holdings I, Ltd. - producator de bauxita, Vimetco Extrusion - procesator de produse extrudate, Conef, Global Aluminium Ltd. si Bauxite Marketing Ltd.  Grupul si-a creat un lant integrat de productie, asigurand materia prima pentru Alro.​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO