Companii

„Am primit ofertă de a vinde firma, dar mai bine că nu am făcut-o“

Ion Lazăr, omul de afaceri care a fondat firma de transport Internaţional Lazăr Company. Foto: Mihai Dăscălescu

Ion Lazăr, omul de afaceri care a fondat firma de transport Internaţional Lazăr Company. Foto: Mihai Dăscălescu

Autor: Bogdan Alecu

25.11.2014, 00:07 10595

Ion Lazăr, omul de afaceri care a fondat firma de transport Internaţional Lazăr Company, unul dintre cei mai mari jucă­tori de pe piaţa transporturilor rutiere, a primit înainte de criză o ofertă de a vinde compania, dar a luat decizia de a o păstra. În acelaşi timp, fondurile de investiţii au intrat în acţionariatul companiilor concurente, precum edy Spedition şi Dumagas.

„Oferte pentru vânzarea businessului am primit în 2006-2007, când o companie din Cehia dorea să o cumpere cu peste 20 mil. euro, dar am cerut un preţ mult mai mare decât cel oferit, tocmai pentru ca tranzacţia să nu aibă loc. Nu am dorit să vând deoarece am simţit de atunci potenţialul pieţei“, a declarat Lazăr, care a fondat compania în urmă cu 20 de ani, când a intrat în business.

Internaţional Lazăr Company, este ultimul mare transportator rutier local controlat de un român, după ce fondul de inves­­tiţii Bancroft a preluat integral compania Du­magas din Craiova de la familia Dugăeşescu, iar edy Spedition în urma intrării în insolvenţă şi-a redus flota de la peste 1.250 de camioane la 280 din 2013.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- evoluţia afaerilor companiei la nouă luni, estimări pentru 2014; principalii clienţi ai transportatorului român 

- afacerile rulate anul trecut de Internaţional Lazăr Company; afacerile  Hoedlmayr Lazăr România; ce spune Ion Lazăr despre 2013 şi 2014 

- istoria grupului, planuri de investiţii şi extindere (terminal feroviar şi extinderea spaţiului logistic de la Ploieşti)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO