Companii

Americanii de la Dow Chemical au deschis la Braşov un centru de servicii pentru poliuretani

Americanii de la Dow Chemical au deschis la Braşov un...

Autor: Cristina Bellu

22.06.2017, 15:27 395

Dow Poliuretan, divizie a grupului american Dow Chemical cu activităţi în industria chimică, a inaugurat la Codlea, jud. Braşov, un centru de servicii pentru poliuretani, acesta urmând să deservească piaţa locală, Bulgaria şi restul ţărilor din regiunea Balcanilor.

„Acţiunea se încadrează în strategia noastră globală privind dezvoltarea unor soluţii personalizate, menite să le ofere clienţilor un avantaj competitiv şi să îi pregătească pentru provocările viitorului”, a explicat Jon Penrice, Vicepreşedinte Dow Poliuretan pentru Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi India (EMEAI), cu ocazia inaugurării centrului.

În acelaşi timp, Claudiu Tuncu, director general Dow pentru România şi Bulgaria, apreciază că România este una dintre cele mai promiţătoare şi mai dinamice pieţe din Europa Centrală şi de Est.

„Odată cu inaugurarea Centrului de Servicii din Braşov, Dow Chemical îşi consolidează angajamentul de a contribui la creşterea economică a României în sectoare precum dezvoltarea infrastructurii, dar şi în domeniul  construcţiilor. Mai mult, prezenţa îndelungată a companiei în România ne oferă avantajul de a cunoaşte piaţa în profunzime şi de a deţine o bogată expertiză locală.” a spus Claudiu Tuncu.

Centrul de servicii pentru poliuretani va cuprinde servicii tehnice personalizate, inclusiv demonstraţii de produse, dezvoltare de prototipuri şi testarea mecanică a produselor finite. De asemenea, va asigura cursuri de pregătire pentru clienţi şi va dispune de capacitate de depozitare pentru sisteme de poliuretan.

Experţii tehnici ai centrului de la Braşov, care face parte din reţeaua de peste 20 de unităţi de producţie, dezvoltare şi servicii din regiunea EMEAI, vor oferi clienţilor posibilitatea să participe la crearea de produse inovatoare care să răspundă nevoilor lor specifice.

Cu o prezenţă de peste 25 de ani pe piaţa locală, Dow Chemical oferă o gamă largă de mase plastice şi substanţe chimice performante şi de bază pentru diverse industrii prelucrătoare, cum ar fi materiale de acoperire, clădiri şi construcţii, auto-moto, îngrijirea locuinţei şi îngrijire personală, ambalaje, ştiinţe agricole, componente electrice şi telecomunicaţii, izocianaţi, etc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO