Companii

Americanii de la Emerson pregătesc o investiţie de 8 mil. euro într-o clădire unde vor lucra 500 de oameni

Americanii de la Emerson pregătesc o investiţie de 8...

Autor: Laurentiu Cotu

23.09.2013, 00:06 660
Grupul american Emerson, cu afaceri globale de peste 24 mld. dolari, plănuieşte extinderea capacităţii din parcul industrial Tetarom II din Cluj printr-un nou proiect în valoare de 8 mil. euro. Investiţia presupune realizarea unui complex mixt, cu spaţii de producţie şi birouri, unde vor lucra 500 de oameni. Construcţia va fi demarată în acest an, iar finalizarea investiţiei este estimată pentru luna iunie 2014.
 
Mai mult, americanii vor finaliza în acest an o altă investiţie la Cluj, în valoare de 15 mil. euro, într-o unitate de producţie de 18.000 mp şi o clădire de birouri de 10.500 mp, pentru 900 de oameni. Proiectul va adăuga încă 28.500 mp la cei 35.000 mp suprafaţă construită existentă.
 
„Emerson are nouă divizii prezente la Cluj şi prevedem că vom ajunge la 2.000 de angajaţi până la finalul anului. Până în luna iunie a anului viitor vom finaliza o nouă clădire pentru încă 500 de angajaţi“, a declarat pentru ZF Transilvania Călin Banciu, general manager Emerson din România.
 
Au ocupat toate cele 12 hectare deţinute
 
Emerson are în prezent în jur de 1.800 de angajaţi în campusul din Cluj, care se întinde pe o suprafaţă de 12 hectare, însă, odată cu finalizarea anul viitor a investiţiei de 8 mil. euro în realizarea noului complex, se epuizează şi suprafaţa de teren disponibilă în parc pentru construcţia de hale şi birouri. Cele nouă divizii Emerson prezente în campusul din Cluj furnizează echipamente specifice pentru conversia energiei solare şi eoliene în energie electrică, echipamente pentru măsurarea şi opti­mizarea exploatării resurselor submarine de gaz şi petrol, regulatoare pentru gaze, dispozitive şi echipamente pentru tehnica instalaţiilor şi echipa­mente electrice pentru medii explozibile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO