Companii

Amprenta americanilor în energia locală: 750 mil. $ în Marea Neagră, firme de 1 mld. $ şi 4.500 de oameni

Amprenta americanilor în energia locală: 750 mil. $ în...

Autor: Roxana Petrescu

24.05.2016, 00:07 847
Energia este unul dintre domeniile în care prezenţa companiilor americane s-a conturat cel mai bine, Marea Neagră şi resursele de gaze la mari adâncimi devenind vedetele incontestabile din ultimii ani pentru firmele de peste Ocean. Tocmai Marea Neagră şi potenţialul de investiţii în această zonă strategică va fi unul dintre subiectele de discuţii în cadrul întâlnirii care are loc în cursul zilei de azi între premierul  Dacian Cioloş şi vicepreşedintele SUA, Joseph Biden.

Potrivit datelor disponibile, americanii, prin gigantul ExxonMobil, au pompat până acum 750 de milioane de dolari în Marea Neagră. Mai departe, companii americane au ridicat numai în ultimii câţiva ani fabrici noi de utilaj petrolier de peste 200 de milioane de dolari în zona Ploieştiului. Firmele de servicii în domeniul petrolier şi-au construit baze puternice aici, în timp ce turbinele eoliene livrate de companii din State au luat crema brizei dobrogene. Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, cele mai mari companii americane active în domeniul energetic au avut în 2014 un business de peste un miliard de dolari şi circa 4.500 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO