Companii

An record pe piaţa de M&A: 70 de acorduri, 3 mld. euro. Cinci tranzacţii au o valoare de peste 100 de milioane de euro. Cea mai mare mutare din 2016 a depăşit pragul de jumătate de miliard de euro

Autor: Cristina Roşca

17.01.2017, 00:08 1842

Ziarul Financiar a realizat în ex­clu­sivitate un top al celor mai im­portante tranzacţii semnate anul tre­cut, o analiză care include 70 de acorduri cu o valoare de aproa­pe 3 mld. euro şi consemnează modul în care jucători de calibru din piaţa de private equi­ty, dar şi investitori strategici şi-au pariat banii pe com­panii româneşti. Piaţa a crescut uşor faţă de 2015, care a fost unul dintre cei mai buni ani de până acum.

„Anul trecut, pia­ţa de M&A a în­re­gistrat o uşoară creş­tere, pe fondul inci­den­ţei mai multor factori pre­cum avansul economic (...), anumite reforme din do­me­­niul fiscal (...), relaxarea de către bănci a condiţiilor de creditare (...), sta­bilitatea politică şi interesul în creş­tere al fondurilor mari de investiţii faţă de România“, explică Ştefan Damian, deputy managing partner în cadrul casei de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Cele mai importante cinci acorduri din 2016 au o valoare cumulată de peste 1,3 mld. euro, ele „ţinând în spate“ aproape 40% din totalul pieţei. Pragul de intrare în acest „club“ a fost de 100 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO