Companii

Ana Dumitrache, CTP: În România lipseşte integrarea urbanismului la nivelul sateliţilor marilor oraşe. Avem trei tipuri de autorităţi care se contrazic

Ana Dumitrache, CTP: În România lipseşte integrarea...

Autor: Bogdan Alecu

01.02.2023, 00:07 2471

O capitală sau un centru regional trebuie să aibă un nivel de integrare cât mai mare cu localităţile şi judeţele învecinate pentru a asigura dezvoltarea mediului privat, însă rivalităţile politice şi nesincro­nizarea planurilor pot reprezenta piedici în calea businessurilor.

„Avem nevoie de o integrare a urbanismului marilor oraşe la nivel regional, trebuie să existe conexiuni administrative şi legislative, care acum nu există sau nu funcţionează. Sperăm ca judeţul să nu mai gândească într-un fel, comuna în alt fel, iar oraşul într-un mod diferit. Sunt trei tipuri de gândiri, dintre care poate niciuna cu viziune, poate una corectă şi două greşite. Este tot mai greu de suportat. Noi am realizat o armonizare a celor trei, însă alţii, sub presiunea rezultatelor, nu au mai aşteptat“, a explicat Ana Dumitrache, country head CTP pentru România, cel mai mare proprietar de spaţii industriale şi logistice din România şi Europa Continentală, cu un portofoliu de 2,38 mil. mp pe plan local. Ea a subliniat că între Ilfov şi Bucureşti sunt diferenţe uriaşe, după care sunt discuţii şi cu alte judeţe precum Ialomiţa şi Giurgiu.

„Oraşele au expertiza necesară iar aceasta trebuie să meargă şi spre comune, care nu au aşa ceva. Noi acum punem la dispoziţia lor expertizele noastre de urbanism, finanţare şi imobiliare, însă ei decid“, a spus Ana Dumitrache.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO