Companii

Ana Teleferic a cumpărat încă 16 telegondole în Poiana Braşov

George Copos

George Copos

Autor: Mirabela Tiron

26.12.2012, 17:21 3158

În sezonul acesta de iarnă, compania Ana Teleferic, deţinută de omul de afaceri George Copos, va opera 69 de telegondole, cu 16 în plus faţă de sezonul de anul trecut, în condiţiile în care s-a mărit domeniul schiabil din Poiana Braşov în urma investiţiilor făcute de autorităţile locale.

"“În total instalaţiile Ana Teleferic au transportat din decembrie anul trecut până în martie 1,5 milioane de persoane. Anul acesta ne aşteptăm la un număr mai mare de persoane, dar toată activitatea depinde vreme”", a declarat Dan Volentir,  business development director al Ana Hotels SA.

Ana Teleferic face parte din grupul de societăţi comerciale Ana Holding şi are ca obiect de activitate transportul pe cablu. Compania operează transportul pe cablu din Braşov şi din staţiunea Poiana Braşov, prin telecabina care face legătura între centrul oraşului Braşov şi vârful Tâmpa, telecabinele Kanzel şi Capra Neagră şi instalaţia de telegondole din Poiana Braşov. Firma are  şase telecabine şi 69 telegondole. Capacitatea de transport pe care o asigură echipamentele de mai sus este de aproximativ 3.000 persoane pe oră. Investiţia în telegondole nu a fost făcută publică.

“Staţiile telecabinelor şi telegondolelor noastre se pretează amplasării de reclame comerciale pe pereţii lor exteriori şi interiori, dar şi pe instalaţiile propriu-zise”, potrivit lui Dan Volentir. Preţul la rate card pentru publicitate pe o telegondolă este de  2.800 de euro pe sezon, potrivit lui, însă după negociere poate ajunge la 2.500 de euro.

Dacă pentru toate telegondolele s-ar găsi clienţi care să facă publicitate, atunci încasările pe sezon s-ar ridica la 173.000 de euro pe sezonul de iarnă, potrivit estimărilor ZF.

"“Este vorba de venituri în plus dacă reuşim să atragem clienţi. Mai ales că în februarie va avea loc şi Festivalul Olimpic al Tineretului European, unde vor fi prezenţi mii de participanţi”", a spus Volentir.

Pe 26 decembrie anul trecut s-a inaugurat unul dintre cele mai importante proiecte ale Braşovului, un domeniu schiabil de 80 de hectare la Poiana Braşov, investiţie care se ri­dică la 120 milioane de lei (circa 28 milioane de euro). Investiţia a pre­văzut lucrări noi şi de reabilitare a domeniului schiabil existent, construirea unui lac de acumulare de 120.000 de metri cubi pentru înzăpezirea a 60 de hectare de pârtii, instalaţii de transport pe cablu, dezvoltarea infrastructurii conexe, energie electrică sau teleco­municaţii. Compania Ana Teleferic a avut anul trecut venituri de 1,4 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO