Companii

Analiştii financiari se aşteaptă ca situaţia economică să se îmbunătăţească în următoarele 12 luni, dar văd euro la 4,475 lei

Analiştii financiari se aşteaptă ca situaţia...

Autor: Radu Bostan

22.12.2014, 11:05 343

Analiştii financiari consideră că situaţia macroeconomică s-a îmbunătăţit substanţial în luna noiembrie şi se aşteaptă ca evoluţia să continue şi în următoarele 12 luni, în pofida condiţiilor nefaste din economia globală, potrivit unui sondaj realizat în rândul a 90 de specialişti de CFA România.

"Pentru exerciţiul din luna noiembrie 2014, valoarea indicatorului de încredere macroeconomică a înregistrat o creştere de 4,2 puncte faţă de luna anterioară, ajungând la valoarea de 49,8. Majorarea s-a datorat ambelor componente ale indicatorului. Astfel, indicatorul condiţiilor curente a fost de 42,2, în creştere cu 2 puncte faţă de valoarea înregistrată în exerciţiul anterior, iar indicatorul anticipaţiilor a reintrat în teritoriu pozitiv, majorându-se cu 5,2 punte şi ajungând la valoarea de 53,6", informează asociaţia analiştilor financiari într-un comunicat.

Cei mai mulţi analişti apreciază că situaţia economică actuală a României este rea, însă se aşteaptă la o îmbunătăţire în următoarele 12 luni, deşi condiţiile macroeconomice globale se vor înrăutăţi. Majoritatea se aşteaptă la o creştere a ratei inflaţiei şi la o înrăutăţire uşoară la nivelul ratei angajării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO