Companii

Andrei Caramitru: Nimeni nu ştie cum să explice la sediul central revoluţia fiscală

Andrei Cara­mi­tru, partener la Boston Con­sulting Group

Andrei Cara­mi­tru, partener la Boston Con­sulting Group

Autor: Adelina Mihai

28.11.2017, 00:07 1626

Avalanşa de modificări fiscale anunţate de Guvern, de la trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat până la TVA split, a creat mari probleme managerilor din multina­ţio­nale, care nu ştiu cum să explice mai departe, la grup, ce se întâmplă în România şi de ce.

„Revoluţia fiscală reprezintă un haos şi un dezastru fără cuvinte. Toate companiile au acum mari pro­ble­me, nu ştiu cum să gestioneze schim­bările şi cum să explice la head of­fice ce se întâmplă în România“, a spus Andrei Cara­mi­tru, partener la fir­ma de consultanţă în management Boston Con­sulting Group. El a spus că, în acest moment, firmele de­pun eforturi sem­nificative încercând să facă mo­di­fi­că­rile ne­cesare ca urmare a măsurilor anun­ţate de Guvern, însă acest lucru cre­ează o lipsă de predictibilitate care este nocivă pentru mediul de afaceri.

„Ca să poţi ajusta salariile trebuie să ceri aprobare de la grup, iar cei de acolo pot să nu înţeleagă de ce s-a luat această măsură, de aceea mulţi vor să rezolve situaţia prin acordarea de bonusuri. Mai există o proble­mă pentru cei care vor să crească brutul: ce faci în situaţia în care se schimbă iar legea, ai crescut salariile şi nu poţi să le mai scazi, iar costurile cresc?“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO