Companii

Angajaţii fabricilor Continental primesc prime de 600 de euro din profitul realizat, plus 20%

Angajaţii fabricilor Continental primesc prime de 600 de...

Autor: Bogdan Alecu

25.03.2016, 00:04 1056
Producătorul german Continental, un colos cu afaceri de 39 mld. euro şi peste 200.000 de salariaţi va distribui anul acesta 150 de milioane de euro către angajaţii eligibili, sumă ce repre­zintă participarea la profit a angajaţilor săi pe plan mondial.  Baza de calcul pentru sumele distribuite variază în funcţie de ţară şi  s-au luat în considerare atât normele juridice, cât şi nivelul local al preţurilor şi al salariilor. 

Pe baza acestor indicatori, suma primită de fiecare angajat din România ajunge la 600 de euro, cu 20% mai mult faţă de anul fiscal 2014. „Angajaţii noştri sunt cei care transformă Continental într-un angajator foarte atractiv. Munca, angajamentul şi realizările lor au contribuit din nou la creşterea sustenabilă a companiei, într-un mediu economic plin de provocări”, a declarat Anica Stoica, directorul de personal Continental România. În 2014, ultimul an pentru care există date publice disponi­bile, fabricile Conti­nental din Româ­nia au avut afaceri cu­mu­late de 2 mld. euro, iar cel mai profitabil busi­­ness local al grupu­lui german a fost Conti­nental Auto­motive Products – fabrica de anvelope din Timişoara, care a raportat un profit net de peste 135 mil. euro.

Grupul german are peste 15.000 de angajaţi în România, iar în 2015 a fost cel mai mare exportator din industria componentelor auto. Anul trecut, şase companii ale grupului s-au numărat printre cei mai mari 100 de exportatori de pe plan local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO