Angajatorii îşi pregătesc viitorii salariaţi în propriile laboratoare din universităţi

22 iul 2017 Autor: Mihaela Pascari

Vezi galeria foto Angajatorii se plâng din ce în ce mai mult de pregătirea precară a tinerilor care aplică pentru poziţii de entry-level, iar companii precum Orange, Kaufland, Bitdefender, Google, Gemini Cad Systems sau Porsche s-au aliat creând propriile laboratoare în marile centre universitare

„Mediul universitar este pepiniera viitorilor angajaţi şi din păcate fondurile din învăţământ nu sunt suficiente.“

Deficitul acut de forţă de muncă şi necorelarea siste­mului educaţional cu piaţa muncii au determinat anga­jatorii să investească între 15.000 şi 20.000 de euro în amenajarea şi dotarea laboratoarelor din cadrul univer­sităţilor, unde îşi cresc viitorii angajaţi încă de pe băncile facultăţii. „Având în vedere că mediul universitar este pepiniera viitorilor angajaţi, considerăm necesar să ajutăm în crearea unor condiţii de studiu la nivel ridicat. Din păcate, fondurile în învăţământ nu sunt suficiente“, a spus Sorin Rotariu, managing director în cadrul Visma Software, un dezvoltator norvegian de soluţii software pentru eficientizarea afacerilor. Angajatorii se plâng din ce în ce mai mult de pregătirea precară a tinerilor care aplică pentru poziţii de entry-level, iar com­panii precum Orange, Kaufland, Bitdefen­der, Google, Gemini Cad Systems, Amazon, Visma Software, EBS România, Aqua Soft sau Porsche s-au aliat creând propriile laboratoare în marile centre universitare.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.07.2017

 
Cuvinte cheie:
angajatori
, universitati
, pregatesc
, salariati
, facultate
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide