Companii

Aniversare amară la Hidroelectrica. Ce schimbări s-au făcut într-un an de la intrarea în insolvenţă

Autor: Roxana Petrescu

19.06.2013, 21:51 936

Ziua care a adus un şoc fără precedent în economia locală, este 20 iunie 2012, Hidroelectrica, una dintre cele mai valoroase companii de stat şi „perla“ sistemului energetic local, intrând în insolvenţă. Operaţiunea a fost făcută în cel mai mare secret şi a afectat categorii întregi de actori economici, pornind de la bănci până la furnizorii care lucrau cu compania de stat. La un an după această aniversare amară, cei care deţin frâiele Hidroelectrica spun că săptămâna viitoare firma ar putea ieşi din insolvenţă. Cum s-a schimbat compania în acest timp?

„Decizia se ştia cu două-trei săptămâni înainte. De cele mai multe ori deciziile istorice sa iau la secundă“, spune Remus Borza, avocatul care controlează compania Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Companiile de comerţ cu energie din piaţă care aveau contracte directe cu Hidroelectrica, aceastea fiind considerate principala cauză a intrării în insolvenţă a producătorului de stat, spuneau însă recent că zvonurile circulau de circa 3 luni de zile, dar că nimănui nu-i venea să creadă că statul va merge mai departe cu acest plan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO