Companii

Antibiotice Iaşi merge după profit în SUA

Antibiotice Iaşi merge după profit în SUA

Autor: Ioana David

22.02.2013, 00:07 1073

Producătorul farmaceutic Antibiotice Iaşi, controlat de Ministerul Sănătăţii, va ajunge anul acesta la exporturi de medicamente de 5 mil. dolari pe piaţa din SUA, de cinci ori mai mult comparativ cu nivelul de 1 mil. dolari de anul trecut, după ce a semnat contracte cu doi distribuitori.

"Dezvoltarea afacerilor pe piaţa americană, recunoscută ca fiind una dintre cele mai ofertante, dar şi greu accesibile, a devenit strategică în ultimii ani, cu atât mai mult cu cât rata de profitabilitate a afacerilor dezvoltate pe această piaţă este în jur de 40%", a spus Ioan Nani, directorul general al Antibiotice Iaşi.

La nivelul acestui an, Antibiotice aşteaptă exporturi totale de 23,5 mil. dolari, în creştere cu 17,5% comparativ cu nivelul de 20 mil. dolari din 2012, compania livrând pe pieţele străine circa 70 de medicamente. Prin noile contracte, producătorul din Iaşi exportă şase medicamente injectabile antiinfecţioase (antibiotice). Producătorul din Iaşi a înregistrat anul trecut venituri de 327 mil. lei (73,4 mil. euro).

Compania a anunţat de mai mult timp că vrea să-şi intensifice exporturile, deoarece pe pieţele externe găseşte condiţii comerciale mai bune. Antibiotice este singurul producător de medicamente deţinut de statul român.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO