Antibiotice Iaşi merge spre 100 mil. euro până în 2016

2 mai 2014 Autor: Ioana David

Antibiotice, companie care se află pe locul 11 în topul celor mai mari jucători de pe piaţa farma locală, intenţionează să-şi majoreze afacerile prin intensificarea exportului şi lansarea de produse noi.

Antibiotice Iaşi, producător de medicamente controlat de Ministerul Sănătăţii, are în derulare un plan de afaceri pe patru ani, potrivit căruia în 2016 businessul ar trebui să se apropie de pragul de 100 mil. euro. În 2012, când producătorul a început să implementeze acest plan, afacerile erau de aproximativ 68 mil. euro, iar anul trecut rulajul a fost de 72 mil. euro.

Exporturile aduc preţuri mai mari

„Pentru 2016 se proiectează că cifra de afaceri la export va avea o valoare de minimum 25 de milioane de euro, în creştere cu 74% faţă de 2012, când era de 14,4 milioane de euro. Pe piaţa internaţională, Antibiotice înregistrează creşteri de la an la an, valoarea exportului dublându-se în ultimii cinci ani. (…) În politica de dezvoltare pe plan extern, unul dintre obiectivele companiei îl reprezintă consolidarea poziţiei de lider mondial pentru produsul Nistatină“, au spus reprezentanţii companiei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.05.2014

 
Cuvinte cheie:
antibiotice
, iasi
, crestere
, piata
, companie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide