Companii

Antonescu a făcut 13,6 mil. € cu agenţia de turism Marshal şi cele două hoteluri

Antonescu a făcut 13,6 mil. € cu agenţia de turism...

Autor: Mirabela Tiron

02.02.2014, 15:19 880
AgenŢia de turism Marshal, una dintre cele mai mari de pe piaţa locală, hotelul Marshal Garden (cinci stele) de pe Calea Dorobanţilor şi cel de trei stele din Batiştei, deţinute de familia Antonescu, au finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri totală de 13,6 mil. euro.
 
„Hotelul de cinci stele a avut venituri de 1,8 milioane de euro. Anul acesta aştept 2 milioane de euro. Celălalt hotel a făcut 800.000 de euro. Sunt mulţumit dacă se păstrează acest nivel şi în acest an“, a declarat Ion Antonescu.
 
Omul de afaceri a investit circa 10 milioane de euro în hote­lul boutique de cinci stele de pe Calea Dorobanţilor, cu 63 de camere, care a fost construit de la zero şi deschis la mijlocul anului 2012. „Gradul mediu de ocupare la hotelul de cinci stele a fost de 63%, iar la cel de trei stele de 45%. Cei mai mulţi clienţi vin prin site-urile de rezervări booking sau expedia. Avem şi străini şi români care se cazează la hotel.“
 
Cel de-al doilea hotel, din zona Batiştei, este clasificat la trei stele şi a aparţinut Partidului Comunist, omul de afaceri plătind chirie către Ministerul Educaţiei.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO