Companii

Antreprenor din sănătate: Greu găseşti în piaţă clinici care să nu fie pe pierderi

Antreprenor din sănătate: Greu găseşti în piaţă...

Autor: Mirabela Tiron

13.09.2016, 00:05 1026
Dorian Sam Schwartz, proprie­ta­rul operatorului de servicii medicale private Rom­germed, spune că aşteaptă autorizaţia de la Ministerul Sănătăţii pentru deschi­de­rea secţiei de spitalizare de zi, cu 50 de paturi, din cadrul Spitalului Saint Lukas de pe Calea Plevnei,  o investiţie de 2 mil. euro demarată în 2011. „Continuăm să in­vestim în spital circa un milion de euro. Pa­cienţii fug de spitalele de stat, iar medicii fug din ţară, găsim foarte greu spe­cia­lişti. Anul acesta ne concentrăm şi pe extin­de­rea reţelei de clinici, căutăm să cum­pă­răm alte clinici“, a spus Dorian Sam Schwartz.
 
În România sunt 187 de spitale private, cu o capacitate de puţin peste 6.600 de paturi şi 367 de spitale publice, cu o capacitate de 125.000 de locuri, arată Statistica. În total, în spitalele private pacienţii internaţi au petrecut anul trecut circa 993.000 de zile/om spitalizare. Cele mai multe paturi în spitalele private au fost alocate pentru chirurgie, obstetrică-ginecologie, neona­tolo­gie, bolnavi cro­nic şi recuperare, dar şi oncologie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO